Ομάδα μαθητων Λυκείου Μονάχου

Ομάδα μαθητών Λυκείου Μονάχου: Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή
Η ομάδα Κ. Καραθεοδωρή δημιουργήθηκε στο Λύκειο Μονάχου το σχολικό έτος 2015-2016 με πρωτοβουλία του καθηγητή μαθηματικών, κ. Μιλτιάδη Αδάμ. Η ομάδα έθεσε σαν στόχο να διερευνήσει τη ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού Έλληνα μαθηματικού που έζησε, μεγαλούργησε, πέθανε και τάφηκε στο Μόναχο. Διερευνώντας αναλύσαμε τους δρόμους της προσφυγιάς, της προδοσίας, της πίκρας αλλά και της διεθνούς επιστημονικής αναγνώρισης... Είδαμε και το πρόσωπο μιας Ελλάδας που στέκεται για τα παιδιά της όχι ως μάνα αλλά ως κακή μητριά.
Κι όλα αυτά επειδή εμάς μας νοιάζει.
Το ταξίδι συνεχίζεται και αύριο θα μας νοιάζει κάτι άλλο...

Για την ομάδα.
Αδάμ Μιλτιάδης

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

2-ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ


2-ΕΡΓΑΣΙΑ – ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ
Αγαπητοί μαθητές.
Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω αυτούς που εργάστηκαν και έστειλαν την εργασία τους , δεν πειράζει προς το παρών αν υπάρχουν λάθη, σημασία έχει η διάθεση και η προσπάθεια .
Αυτούς που δεν έστειλαν εργασία, τους προτρέπω να ξεκινήσουν τώρα, ποτέ δεν είναι αργά. Αν δυσκολεύονται στις ασκήσεις, έστω να διαβάσουν την θεωρία και τις απαντήσεις της πρώτης εργασίες που θα ανεβάσω στο δίκτυο.
Η επόμενη εργασία έχει δύο μέρη:
1  1. Παρόλο στην πρώτη εργασία σας έγραψα να διαβάσετε την &9.4 δεν σας έβαλα ασκήσεις που βασίζονται σ΄αυτή. Θέλω να διαβάσετε τα δύο θεωρήματα της παραγράφου (θεώρημα οξείας και αμβλείας γωνίας) χωρίς τις αποδείξεις. Να διαβάσετε το πόρισμα στην σελίδα 52 και τον νόμο συνημιτόνων.
Αμέσως μετά να απαντήσετε στα δύο θέματα, 19045 και 19042  που σας επισυνάπτω.
2  2. Να διαβάσετε τις &10.1 , &10.2 και &10.3. Από την &10.3 να μάθετε και τις αποδείξεις των τεσσάρων θεωρημάτων. Να διαβάσετε την 1η εφαρμογή σελίδα 74 και την 2η εφαρμογή στην σελίδα 75 που αναφέρονται στο εμβαδόν ισόπλευρου τριγώνου και στο εμβαδόν ρόμβου.
Μετά να απαντήσετε στα δύο θέματα 19028 , 19038 και ένα διαγώνισμα που σας επισυνάπτω.

Τις απαντήσεις σας να τις στείλετε στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση μέχρι την Παρασκευή 03.04.2020.
Θερμή παράκληση για την καλύτερη οργάνωση, τις απαντήσεις σας να μην τις στέλνετε ως απάντηση στο δικό μου μήνυμα.
Να τις στέλνετε σε ξεχωριστό μήνυμα με θέμα ΄΄ 2-ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ΄΄.
Επίσης στις επισυναπτόμενες σελίδες να έχετε σαν τίτλο το όνομά σας και να τις έχετε αριθμήσει, π.χ ΄΄ 1 Αδάμ Μιλτιάδης  2- ΕΡΓΑΣΙΑ ΄΄, ΄΄2 Αδάμ Μιλτιάδης 2-ΕΡΓΑΣΙΑ΄΄,……
Σας εύχομαι καλή συνέχεια και ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.
Μιλτιάδης Αδάμ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου