Ομάδα μαθητων Λυκείου Μονάχου

Ομάδα μαθητών Λυκείου Μονάχου: Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή
Η ομάδα Κ. Καραθεοδωρή δημιουργήθηκε στο Λύκειο Μονάχου το σχολικό έτος 2015-2016 με πρωτοβουλία του καθηγητή μαθηματικών, κ. Μιλτιάδη Αδάμ. Η ομάδα έθεσε σαν στόχο να διερευνήσει τη ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού Έλληνα μαθηματικού που έζησε, μεγαλούργησε, πέθανε και τάφηκε στο Μόναχο. Διερευνώντας αναλύσαμε τους δρόμους της προσφυγιάς, της προδοσίας, της πίκρας αλλά και της διεθνούς επιστημονικής αναγνώρισης... Είδαμε και το πρόσωπο μιας Ελλάδας που στέκεται για τα παιδιά της όχι ως μάνα αλλά ως κακή μητριά.
Κι όλα αυτά επειδή εμάς μας νοιάζει.
Το ταξίδι συνεχίζεται και αύριο θα μας νοιάζει κάτι άλλο...

Για την ομάδα.
Αδάμ Μιλτιάδης

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

1-ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ


Αγαπητοί μαθητές.
Το σχολείο έκλεισε και τα μαθήματα έχουν σταματήσει ήδη εδώ και μια εβδομάδα. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών ως το πιο βασικό μέτρο εναντίον της εξάπλωσης του COVID-19.
Αξιοποιούμε λοιπόν τον χρόνο μας στο σπίτι δημιουργικά, εκτός των άλλων κάνουμε επανάληψη στην Γεωμετρία.
Σας προτείνω λοιπόν το εξής πρόγραμμα επανάληψης:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΤΡΙΓΩΝΑ.
Να διαβάσετε τις παραγράφους & 3.1 έως και & 3.6 , σελίδες 40 έως και 54 με την σειρά που σας προτείνω παρακάτω.
Να διαβάσετε μόνο την διατύπωση των θεωρημάτων και των πορισμάτων που βρίσκονται στις παραγράφους που προανέφερα. Προσπαθήστε να κατανοήσετε το θεώρημα-πόρισμα σχεδιάζοντας τις προϋποθέσεις  και το συμπέρασμα του καθενός . Δεν χρειάζεται να μάθετε προς το παρόν τις αποδείξεις . Διαβάστε επίσης τις δύο ανακεφαλαιώσεις που υπάρχουν στις σελίδες 46 και 51. Σας προτείνω την παρακάτω σειρά:
1.Μόλις διαβάσετε τις &3.1 και &3.2 να διαβάσετε την εφαρμογή στην σελίδα 43 και αμέσως μετά να λύσετε τις ασκήσεις, εμπέδωσης 2,4 και αποδεικτικές 2,3 στην σελίδα 43.
2.Μετά να διαβάσετε τις &3.3 και &3.4 την ανακεφαλαίωση στην σελίδα 46,  την εφαρμογή 2 στην σελίδα 47 και να λύσετε τις ασκήσεις κατανόησης 1,2,3 – εμπέδωσης 3 και αποδεικτικές 1 που βρίσκονται στην σελίδα 48.
3.Τέλος να διαβάσετε τις &3.5 και &3.6 την ανακεφαλαίωση στην σελίδα 51 τις εφαρμογές 1,2 στην σελίδα 52 και να λύσετε τις ασκήσεις κατανόησης 1,2,3,4,5,6  και εμπέδωσης 1,2 που βρίσκονται στην σελίδα 53.
Τις απαντήσεις σας να μου τις στείλετε στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση έως το Σάββατο 28.03.2020.
ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.!!!!!
Ο καθηγητής σας
Μιλτιάδης Αδάμ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου